ONZE TUINEN

MODERNE VILLATUIN IN NUNSPEET

NATUURLIJKE OMGEVING

Deze groene tuin gaat helemaal op in zijn omgeving van het boomrijke Nunspeet. In 2016 is deze tuin opnieuw aangelegd. De buitenruimte had een rommelig karakter, geen verblijfswaarde en met name liet de binnen-buitenrelatie veel te wensen over.

“In de tuin zijn strakke hagen gebruikt om de contouren van de tuin te benadrukken’’.

VOLWASSEN GROEN

Uit een eerste tuinanalyse zijn enkele waardevolle bomen aangemerkt die als uitgangspunt zijn gebruikt bij de planvorming. Omdat de woning direct grenst aan een openbaar park, zijn er robuuste taxuswolken ingezet om de sfeer van de omgeving door te vertalen naar de tuin. Op deze manier is er een visuele verbinding ontstaan tussen de woning en de omgeving. De vrouw des huizes heeft een rijke inspiratie en affiniteit voor kunst. Jaarlijks wordt er deelgenomen aan lokale evenementen zoals de Kunstroute waarbij meer dan honderd mensen de tuin bezoeken. Deze uitgangspunten zijn in het ontwerp vertaald naar royale terrassen die omgeven zijn in het groen waardoor de tuin vanuit verschillende hoeken beleefd kan worden. Ook zijn er langs de brede wandelpaden diverse plateaus ingepast waar verschillende kunstobjecten tentoongesteld worden.

DIEPTEWERKING

De waterpartij vormt een belangrijk element in de tuin waarbij de dakbomen ingezet zijn om door middel van zon-schaduw effect de dieptewerking vanaf het terras te versterken. In de tuin zijn strakke hagen gebruikt om de contouren van de tuin te benadrukken. Vaste planten zijn ingezet om de beleving van de seizoenen te versterken waardoor een speelse en kleurrijke sfeer wordt gecreëerd.