GEEFT GROEN PERSPECTIEF

TUINARCHITECTUUR

“Een tuinontwerp kan autonoom zijn, los van de context en de kenmerken van het landschap. De tuin functioneert als introvert privé-paradijs’’.TUINARCHITECTUUR

Ontspannen, genieten, de plek van thuiskomen, groenbeleving; het zijn veelgebruikte woorden om aan te geven hoe wij onze tuin willen gebruiken. Uw wensen en eisen bepalen hoe onze tuinarchitecten hier vorm aan kunnen geven. Wij ontwerpen grote en kleine tuinen, variërend van eenvoudige buitenruimtes tot expressieve natuurlijke tuinen.

ONZE VISIE

In elke opdracht gaan wij de interactie aan tussen tuinarchitectuur en landschapsarchitectuur. De tuinarchitect denkt van binnen naar buiten, de landschapsarchitect denkt van buiten naar binnen. Met deze visie houden wij enerzijds rekening met uw persoonlijke wensen, de bouwstijl van uw huis, bestaande zichtlijnen en het waardevolle groen. Anderzijds betrekken we de omgeving bij het tuinontwerp; Wat voor natuur moet de tuin verbeelden?

Lees verder voor nog meer inspiratie waarom u de tuin door onze tuinarchitecten zou laten ontwerpen.
“Een professioneel tuinontwerp begint met verschillende modellen. Dit biedt een vernieuwende blik op uw tuin en maakt u betrokken in het ontwerpproces’’.

 

1. UITGEBREID ONTWERPPROCES

Volgens onze visie is een tuinontwerp het eindproduct van een ontwerpproces. U heeft als opdrachtgever ideëen maar misschien weet u niet goed hoe u die vormtgeeft tot een samenhangend ontwerp. Of misschien heeft u zelfs nog geen idee wat u wilt en laat u zich verrassen. Onze tuinarchitecten beginnen met een oriënterend gesprek waarin u de wensen en eisen voor uw tuin kenbaar maakt. Aan de hand van ons uitgebreide portfolio kunt u inspiratie en ideëen opdoen. Dit gesprek vind bij voorkeur plaats bij u thuis om een goede indruk te krijgen van de tuin, de omgeving. Ook de inrichting en de stijl van uw huis wordt hierin opgenomen.

Na de inmeting van uw perceel start de analysefase. In deze fase brengen de tuinarchitecten op basis van de inventarisatie een vernieuwende blik op uw tuin. Wat zijn de kwaliteiten, en waarom? Of wat kan er juist beter? En wat te doen met het aanwezige groen? Hoe of welke onderdelen kunnen opgenomen worden in het nieuwe ontwerp? Deze vragen worden allemaal beantwoord in de analyse en worden in combinatie met uw eisen en wensen vertaald naar ontwerpuitgangspunten.
SCHETSONTWERP - DEFINITIEVE ONTWERP Deze ontwerpuitgangspunten worden vertaald naar verschillende schetsontwerpen. Hierin gebruiken onze tuinarchitecten hun kennis en ervaring om te laten zien hoe aan uw eisen en wensen op verschillende manieren vorm gegeven kan worden. Aan de hand van deze verschillende modellen wordt het voorlopige tuinontwerp gemaakt. Ook deze bespreken wij graag met u aan de keukentafel. Het schetsontwerp bevat informatie over materialen, ondersteund met referentiebeelden en wordt er een aanzet gedaan tot beplantingstypen met beplantingsassortiment. Wanneer het ontwerp u volledig aanspreekt tot een optimale tuinbeleving wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Dit bevat onder andere een duidelijke werktekening met een overzicht van materialen, beplanting, ornamenten en technische tekeningen van te bouwen constructies. Ook is er aangegeven waar de kabels en leidingen gelegd moeten worden. Na de afronding van het tuinontwerp staan wij graag voor u klaar om de tuinaanleg te verzorgen. Door de korte lijnen tussen de hoveniers en de tuinarchitecten kunt u er zeker van zijn dat het ontwerp op de juiste wijze wordt uitgevoerd.

2. 3D- VISUALISATIES

Onze 3D-visualisaties geven een goede indruk hoe uw tuin eruit komt te zien. Zo ziet u precies of het terras in de zon wel groot genoeg is om gezellig met uw vrienden te kunnen borrelen. En hoe ziet dat intieme zitplekje in de schaduw er precies uit? Geeft dat wel genoeg uitzicht over de rest van de tuin? Op deze manier gaat het ontwerp voor u leven en kan u zien of het ontwerp volledig aansluit op uw eisen. Zo werken we samen naar een prachtig eindresultaat; goed kan beter en dus leiden tot het beste!
3. PLANTENKENNIS

In onze visie onstaat er een synergie tussen theorie en praktijk. Vanuit de theorie en opleiding, onder andere Landschapsarchitectuur aan de Wageningen University, worden unieke ideëen, concepten en ontwerpen gemaakt. Door de jarenlange praktijkervaring en de wekelijkse ontwerpoverleggen kunnen we van elk project de praktische haalbaarheid op een duurzame termijn garanderen, ook aan u.

4. THEORIE EN PRAKTIJK

Planten zijn in de tuinarchitectuur een van de gereedschappen waar wij mee tekenen. Door bomen, heesters en vaste planten op een strategische wijze in te zetten kunnen bepaalde elementen in uw tuin geaccentueerd worden of worden juist de minder mooie elementen in of buiten uw tuin gecamoufleerd. Door een goede afwisseling te creëren in de verhouding tussen massa en ruimte ontstaat er een mooi contrast, vol met verrassingseffecten.

5. PERSOONLIJK CONTACT

Het contact met de klant vormt bij ieder tuinontwerp de basis voor een goed proces, van kennismakingsgesprek tot afronding van het definitieve ontwerp of zelfs tot de eventuele uitvoering. De gesprekken vinden bij voorkeur plaats op locatie wat het ontwerp makkelijk bespreekbaar maakt. Het bezoeken van referentieprojecten kan in een ontwerpfase verhelderend werken. Zo ziet u niet alleen welke ontwerpprincipes binnen uw tuin toegepast kunnen worden maar ervaart u de tuin ook in andere seizoenen.