ONZE TUINEN

MODERNE VILLATUIN IN HARDERWIJK

EEN RUIMER JASJE

Deze villatuin is gelegen in hartje Harderwijk en is in 2018 aangelegd. Het perceel van de villawoning is aan de achterzijde uitgebreid door een vrijkomende bouwkavel en gebruikt ter uitbreiding van de tuin om de woning in een ruimer jasje te zetten. Tijdens de ontwerpfase zijn enkele aspecten uit de reeds bestaande voortuin als ontwerpprincipes opgenomen zodat de tuin als één geheel gaat fungeren.

"De mediterrane siergrassen die wuiven in de wind en het watergeluid op de achtergrond doen alle zintuigen prikkelen"

VIJVER ALS EYECATCHER

Een echte eyecatcher van deze tuin is de koivijver die grenst aan het terras zodat deze ook goed zichtbaar is vanuit de woning. De vijver voldoet aan alle technische vereisten voor een koivijver en is voor een groot gedeelte geautomatiseerd waardoor de kwaliteit van het water uitstekend blijft en de vijver jaarrond helder is. De vijver wordt volledig omhelst door het groen waardoor deze een zachte uitstraling krijgt. De mediterrane siergrassen die wuiven in de wind en het watergeluid op de achtergrond doen alle zintuigen prikkelen.

EEN PROJECT ALS PROCES

In de tuin zijn diverse (meerstammige) vormbomen toegepast die voor een rijke variatie aan kleur en geur zorgen. Ook de groenbeleving door de seizoenen heen wordt hierdoor versterkt.

Dit project siert zich door een prettige en heldere samenwerking met de opdrachtgever. Er is in een vroeg stadium gestart met de schetsfase waarin alle facetten van de tuin zijn opgenomen. Dit strekt zich uit van carport en schuur tot koivijver en sproei installatie. Na de schetsfase is het plan nader uitgewerkt tot een gedetailleerd ontwerp. Op deze manier is een prachtig eindresultaat bereikt.