ONZE TUINEN

VILLATUIN IN NUNSPEET

BELGISCHE ARCHITECTUUR

Deze idyllische villatuin is gelegen in het centrum van Nunspeet. De woning, ontworpen volgens Belgische architectuur is breed opgezet waardoor vanuit elke kamer optimaal genoten kan worden van de buitenruimte. De openheid is gecombineerd met een eigentijdse sfeer in zowel de materialen als de beplanting wat de tuin tot een persoonlijk en uniek geheel maakt.

“De beplanting vormt een groene plint langs het terras, versterkt door solitaire verbijzonderde meerstammige bomen. ’’

VOLWASSEN GROEN

Bij de aanleg is een ruim aantal volwassen bomen ingezet die recht doen aan de sfeervolle en robuuste bouw van de woning. Hierbij zijn grote groepen van hulsten, beuken en taxussen ingezet als wolkenvorm voor het creëren van ruimtes. Ook wordt hierdoor een vloeiende overgang gemaakt van de tuin naar de omgeving waardoor de tuin als een waar lustoord wordt ervaren. En dat terwijl het is gelegen in het drukke en levendige dorpscentrum!

BELGISCHE TINTEN

De openheid van de woning is door vertaald naar open en overzichtelijke ruimtes in de tuin. Het royale terras aan de achterzijde geeft een mooi uitzicht op de tuin en het zwembad. Door de langgerekte vorm van de woning door te zetten in het terras worden openheid en toegankelijkheid hierdoor versterkt. Lage groepen van hulstenwolken zijn ingezet om een subtiele afscheiding te creëren tussen het zwembad en het gazon. De beplanting vormt een groene plint langs het terras, versterkt door solitaire verbijzonderde meerstammige bomen. Naast de vormgeving zijn ook de materialen afgestemd op de stijl van de woning. Zo zijn Belgische kasseien gebruikt voor een nostalgische sfeer in de bestrating afgewisseld met oud gebakken klinkers. De keramische tegels die gebruikt zijn maken een mooie afwisseling en komen overeen met het strakke en luxekarakter van het geheel.