ONZE TUINEN

VILLATUIN IN ERMELO

HEDENDAAGSE ARCHITECTONISCHE UITSTRALING

Deze groene villatuin is gelegen aan de rand van Ermelo. De woning is een van de parels van een kleinschalig en landelijk eigentijds Veluws boerenerf die gekenmerkt wordt door een ruime verkavelingsopzet waardoor een uniek woonlandschap is ontstaan. Dit concept is voor onze landschapsarchitect bepalend geweest voor de inrichting van de buitenruimte; een groenstructuur die gekenmerkt wordt door organische vormen met een hedendaagse architectonische uitstraling.

“De woning is een van de parels van een kleinschalig en landelijk eigentijds boerenerf die gekenmerkt wordt door een ruime verkavelingsopzet waardoor een uniek woonlandschap is ontstaan’’.

NATUURLIJKE MATERIALEN

Bij het ontwerp heeft de uitstraling en sfeer van de woning een belangrijke rol gespeeld. Niet alleen natuurlijke materialen zoals hout zijn doorvertaald in het ontwerp om een zachte en warme uitstraling te geven aan het geheel maar ook de organische vormen hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Het landelijke karakter resoneert in de groenblijvende wolken en representeert de groenstructuren van de Veluwse erven. Door de hoogwaardige woning op een ‘groene voet’ te zetten wordt recht gedaan aan het concept van een eigentijds Veluws erf

EIGENTIJDS KARAKTER

Naast direct in te spelen op het concept van de woning zijn er ook diverse eigentijdse aspecten ingepast. Zo is er aan de achterzijde een royaal terras aangelegd die een mooi uitzicht geeft op de tuin. De warme kleur van het hout en de woning komen in de zachte tinten van het terras terug en creëren daardoor rust en eenheid. Het vlonder vormt een verbindende schakel in de tuin en is als een loper uitgelegd waar verschillende verbruiksfuncties aan gelinkd zijn. De jacuzzi en de buitendouche zijn hier zorgvuldig ingepast. Dit resoneert in een luxeuze en mondaine sfeer wat de tuin een zeldzaam karakter bied.